Mijn naam is Hilde Beckers. Ik ben uw SEO gecertifieerd echoscopiste in het echocentrum. Ik ben geboren en opgegroeid in België. Na het gymnasium en mijn HBOV opleiding heb ik verloskunde gestudeerd. Eerst heb ik een tijdje als docent gewerkt en later als klinisch verloskundige gewerkt in Clinique Saint Vincent te Roccourt.

In 1990 ben ik naar Brunssum verhuisd om me hier als zelfstandig verloskundige te vestigen. In de jaren dat ik als verloskundige actief was, heb ik nog verschillende opleidingen gevolgd en afgerond. Zo heb ik de opleiding tot lactatiekundige IBCLC en de opleiding tot echoscopiste gedaan.

Na 28 jaar als verloskundige in touw geweest te zijn, heb ik in 2009 de overstap gemaakt naar de zwangerschapsechoscopie.
Tot januari 2016 heb ik ook als verloskundige gewerkt in Verloskundigen Praktijk Parkstad. Nu ben ik alleen nog als echoscopiste werkzaam in mijn eigen echocentrum.

Dit is nu mijn passie. Het is een boeiend vak met veel variatie waarin veel kennis over fysiologie en anatomie van de foetus nodig zijn.

Mijn werkervaring als verloskundige heeft mij daarbij de extra vaardigheden gegeven om mensen te begeleiden, gesprekken te voeren, maar ook om hen te ondersteunen in situaties waarin minder goed nieuws gegeven moet worden.